Bureau of Land Management, California Desert District District Advisory Council Field Tour Itinerary Friday, August 9, 2024 – Las Vegas, NV

LOGISTICS: Members of the public are welcome on field tours but must provide their own transportation and meals.

- Personal vehicles will be used for transportation to and from all locations.
- Please bring water and wear clothing/footwear suitable for expected weather and field visit.
- Please pack a bag lunch and snacks, as there are no places to purchase lunch on the tour.
- Times on the field tour itinerary are approximate.
- **8:45 a.m.** Meet in lobby area of The South Point Hotel and Casino, 9777 S Las Vegas Blvd. *Introductions, review agenda, logistics*
- **9:15 a.m.** Depart hotel and head south on I-15 towards Primm, Nevada (approx. 35-minute drive).
- **9:50 a.m.** Arrive in Primm at the Chevron, 31900 S Las Vegas Blvd, Las Vegas on the south side of I-15 for a 10-minute last stop to use the facilities.
- **10 a.m.** Depart Primm for a future desert tortoise augmentation site (approx. 35-minute drive).
- **10:35 a.m.** Arrive at future desert tortoise augmentation site.

 Discuss why this location is being looked at for desert tortoise augmentation.
- **11:10 a.m.** Depart for Horse Thief Campground (approx. 25-minute drive).
- 11:35 a.m. Arrive at Horse Thief Campground

Discuss the multiple uses in the allotment and visit the campsite and nearby corral. Restroom facilities are available at the campground.

- **12:00 p.m.** Lunch (please bring a bag lunch)
- **12:45 p.m.** Depart Horse Thief Campground for Crystal Springs (approx. 30-minute drive).
- **1:15 p.m.** Arrive at Crystal Springs

Discuss the multiple uses in the area, past restoration and issues, and future plans.

- **1:45 p.m.** Depart Crystal Springs for South Point Hotel (approx. 1 hour and 45 minute drive).
- **3:30 p.m.** Arrive at South Point Hotel and conclude field tour.