Agenda

John Day-Snake Resource Advisory Council Meeting BLM Baker Field Office: 3100 H Street, Baker City, OR 97814 Thursday and Friday, June 6-7, 2024 In-person and virtually via Zoom

**Contact RAC coordinator Larisa Bogardus at 541-523-1407 or lbogardus@blm.gov for details regarding meeting access

Thursday, June 6, 9 a.m.-4:30 p.m. PDT

Vale BLM Baker Field Office, 3100 H St., Baker City

Time	Topic	Presenter
8:30 a.m.	Ethics training for new RAC members	Joseph
20 min		Kaczmarek,
		DOI Ethics
9 a.m.	Welcome, Introductions, Housekeeping, Review Agenda	Larisa Bogardus
5 min		
9:05 a.m.	Review and approve past meeting notes	Group
5 min		
9:10 a.m.	Effects of the wolf policy on the people in our area	RAC member
10 min		Katy Nelson
9:20 a.m.	Agency Updates	
1 hr, 30 min	Vale, Prineville BLM; Deschutes, Umatilla, Ochoco, Wallowa-Whitman	
	and Malheur National Forests	
	(Not to exceed 10 min per unit to allow for Q&A)	
10:50 a.m.	break	
10 min		
11 a.m.	Presentation: Fire Season Outlook	Francis Tyler,
30 min		WWNF Fire Planner
11:30 a.m.	Presentation: Blue Mountains Forest Plan Revision	Darren Goodding,
30 min		WWNF
12 p.m.	LUNCH on your own	
60 min		
1:15 p.m.	Presentation: Greater Sage-grouse Approved Resource	Angel Dawson,
30 min	Management Plan Amendment	BLM OR/WA
1:45 p.m.	Presentation: History of Deschutes River Railroad	Steve Lent,
30 min		JDSRAC
2:15 p.m.	Time for Public Comment and Response	
30 min	•	

2:45 p.m.	Tour National Historic Oregon Trail Interpretive Center	Sarah Sherman,
1 hr, 45 min	Repository	NHOTIC Project
	Renovations	Manager
	Future plans	
	Explore	
4:30 p.m.	Adjourn	

^{**}A social dinner is planned for 6 p.m. at Latitude 45 Grille. No business will be discussed.

Friday, June 7, 8:30 a.m.-Noon PDT

National Historic Oregon Trail Interpretive Center, 22267 Hwy. 86, Baker City

Time	Topic	Presenter
8:30 a.m. 5 min	Welcome, Introductions, Housekeeping, Review Agenda	Larisa Bogardus
8:35 a.m. 40 min	Presentation: Virtue Flat Off Highway Vehicle Area • Managing for multiple uses	Vale BLM Baker Field Office Staff
9:15 a.m.	Time for Public Comment and Response	
9:45 a.m. 1 hr, 15 min	Depart for field tour of Virtue Flat OHV Area	Vale BLM Baker Field Office Staff
11 a.m. 45 min	Visit Baker Heritage Museum	Terry Drever Gee, JDSRAC
11:45 a.m. 15 min	Wrap-up Future agenda topics, bin items, action items, review session effectiveness	Group
12:00 p.m.	Adjourn	