Agenda

Joh John Day-Snake Resource Advisory Council Meeting Thursday-Friday, Oct. 15-16, 2020 Wallowa County Fairgrounds, 668 NW 1st Street Enterprise, OR

Thursday, Oct. 15, 8-4 p.m. PT

Time	Topic	Presenter
8 a.m. 5 min	Welcome, Introductions, Housekeeping, Review Agenda	Larisa Bogardus
8:05 a.m. 10 min	Review and approve past meeting notes	Group
8:15 a.m. 30 min	Ethics training for RAC members	Group
8:45 a.m. 90 min	Agency Updates Vale/Prineville BLM, Deschutes, Umatilla, Ochoco, Wallowa-Whitman and Malheur National Forests (Not to exceed 10 min per unit to allow for Q&A)	Agency representatives
10:15 a.m. 15 min	break	
10:30 a.m. 60 min	Fee Proposals • Prineville BLM fee proposal for Segment 1 Lower John Day River permits	Prineville BLM representatives
11:30 a.m. 90 min	LUNCH On your own	
1 p.m. 30 min	RAC role in categorical exclusion process for mule deer and sage grouse habitat	Teal Purrington, BLM OR/WA
1:30 p.m. 90 min	Fire and Fuels • 2020 Fire Season update • Fuel treatment needs	Agency representatives
3 p.m. 30 min	Time for public comment and response	
3:30 p.m. 30 min	Wild Horse and Burro Ochoco National Forest Wild Horse Herd Management Plan	Shane Jeffries, Ochoco NF
4 p.m.	Wrap up for the day	

Friday, Oct. 16, 8 a.m.-Noon

Time	Topic	Presenter
8 a.m. 5 min	Welcome, Introductions, Housekeeping, Review Agenda	Larisa Bogardus
8:05 a.m. 25 min	Land and Water Conservation Fund (LWCF)	Tara McLain, OR/WA BLM
8:30 a.m. 15 min	Grazing permit renewals • Baker Field Office/Vale BLM	Don Gonzalez, Vale BLM
8:45 a.m. 60 min	 Energy & Timber Restoration Fuels torrefaction biomass plant, John Day, Ore. 	Matt Krumenauer, Restoration Fuels and Ed Guzman, Malheur NF
9:45 a.m. 15 min	break	
10 a.m. 30 min	Standing subcommittees Discussion of standing subcommittees, members, and potential subcommittee assignments for new RAC members.	Group
10:30 a.m. 30 min	Round Table Reports from RAC members regarding their interest areas; meetings they have attended; and other matters that may be of interest to the group.	RAC members
11 a.m. 30 min	Wrap-up Set 2021 meeting dates, agenda topics, bin items, action items, review session effectiveness.	Group
11:30 a.m.	Adjourn	

I p.m. Meet at Wallowa Dam in Joseph for field tour/discussion of renovations to raise water level 4 feet with partnership representatives